Начин на приготвяне
Отделяме едно по едно листата на зелето и ги пускаме във вряща подсолена вода, за да омекнат. Отцеждаме ги.
Загряваме половината от мазнината и пържим нарязания на ситно лук.
Прибавяме каймата и продължаваме да запържваме. Към нея добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Намазваме с мазнина тавичка и в нея слагаме половината от зелевите листа едно върху друго. Върху тях изсипваме изпържената кайма и слагаме останалата част от листата.
Поръсваме зелето с настъргания кашкавал. Отгоре слагаме остатъка от мазнината, заливаме ястието с 1 ч.ч. от водата, в която бланширахме зелевите листа.
Печем в предварително загрята фурна за 7-8 минути. Поръсваме ястието с ситно нарязан магданоз.