Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Зеле с кайма на фурна

Зеле с кайма на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Зеле с кайма на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зеле - 1 малка глава
  • кайма - 250 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • мас - 75 г или друга мазнина
  • кашкавал - 3 с.л. рендосан
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме едно по едно листата на зелето и ги пускаме във вряща подсолена вода, за да омекнат. Отцеждаме ги.

Загряваме половината от мазнината и пържим нарязания на ситно лук.

Прибавяме каймата и продължаваме да запържваме. Към нея добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Намазваме с мазнина тавичка и в нея слагаме половината от зелевите листа едно върху друго. Върху тях изсипваме изпържената кайма и слагаме останалата част от листата.

Поръсваме зелето с настъргания кашкавал. Отгоре слагаме остатъка от мазнината, заливаме ястието с 1 ч.ч. от водата, в която бланширахме зелевите листа.

Печем в предварително загрята фурна за 7-8 минути. Поръсваме ястието с ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: