Начин на приготвяне
В купа се поставя каймата, най-добре смес.
Сухарите се накисват в затоплено мляко и след като омекнат, се отцеждат с ръце, смачкват и прибавят към каймата.
Лукът се нарязва на ситно и се слага в купата със содата, сол, ако е необходимо, чубрицата, черният пипер, кимиона и накрая яйцето. Всички продукти се объркват хубаво и купата се слага в хладилника поне за час-два, за да поеме каймата ароматите.
За плънката за руладините е необходимо да се сварят яйцето, гъбите и морковът. След това се нарязват заедно с киселите краставички и топеното сирене на кубчета.
Каймата се разделя на три топки. Всяка топка се разстила на правоъгълник върху фолио.
По средата се слага от плънката и с помощта на фолиото оформяме нашите великолепни руладини.
Всяко рулце с кайма се поръсва в галета и поставя в намазнена тавичка. В тавичката се налива съвсем малко вода и се поставя във фурната.
Печем на 200 градуса за около 40 минути.
Руладините с кайма на фурна се сервират с гарнитура пожелание.