Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Руладини»Руладини с кайма на фурна

Руладини с кайма на фурна

Руладини с кайма на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Руладини с кайма на фурна поднасяме с желана гарнитура и ви пожелаваме приятен апетит"

Необходими продукти

  • кайма - 600 г
  • сухари - 2 филийки
  • прясно мляко - 200 мл
  • сода - 1/2 к.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • кимион - 1/3 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката
  • кисели краставички - 2 бр.
  • яйца - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • топено сирене - 50 г
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставя каймата, най-добре смес.

Сухарите се накисват в затоплено мляко и след като омекнат, се отцеждат с ръце, смачкват и прибавят към каймата.

Лукът се нарязва на ситно и се слага в купата със содата, сол, ако е необходимо, чубрицата, черният пипер, кимиона и накрая яйцето. Всички продукти се объркват хубаво и купата се слага в хладилника поне за час-два, за да поеме каймата ароматите.

За плънката за руладините е необходимо да се сварят яйцето, гъбите и морковът. След това се нарязват заедно с киселите краставички и топеното сирене на кубчета.

Каймата се разделя на три топки. Всяка топка се разстила на правоъгълник върху фолио.

По средата се слага от плънката и с помощта на фолиото оформяме нашите великолепни руладини.

Всяко рулце с кайма се поръсва в галета и поставя в намазнена тавичка. В тавичката се налива съвсем малко вода и се поставя във фурната.

Печем на 200 градуса за около 40 минути.

Руладините с кайма на фурна се сервират с гарнитура пожелание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: