Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Руладини»Телешки руладини на фурна

Телешки руладини на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Телешки руладини на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Дори няма да имат време да изстиват тези телешки руладини, защото ще бъдат изядени още горещи директно от фурната"

Необходими продукти

  • телешки пържоли - 5 бр. тънки, за руладини
  • шунка - 5 слайса
  • кисели краставички - 5 бр. малки
  • кашкавал - 10 с.л. настърган
  • горчица - 5 ч.л.
  • черен пипер на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 5 с.л.
  • телешки бульон - около 300 мл.
  • Сос
  • черен пипер - 15 г на зърна
  • сметана - 320 мл готварска
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • бренди - 40 г
  • телешки бульон - 1/2 кубче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешките тънки пържоли от ципи и тлъстини по краищата.

Изтънете ги, като покриете с прозрачно фолио и начукате, докато станат фини.

Поръсете с черен пипер и малко сол.

Върху всяко парче телешко слагайте тънък слой горчица, после слайс шунка, по две лъжици настърган кашкавал и тънки парченца кисела краставичка.

Подвийте, първо, откъм тясната страна, а после навийте на дълго и защипете с клечки за зъби.

Оформените руладини запечатайте на силен огън в тиган с малко зехтин.

Когато дойде ред да обърнете, махнете клечките и забодете от другата страна.

Прехвърлете телешките руладини в тавичка с малко зехтин.

Налейте около 1 пръст телешки бульон и пъхнете в загрята на 210°C фурна.

За да не се изсуши месото, добре е и да завиете с алуминиево фолио.

Печете 30 минути или до желаната от вас степен на готовност. При качествено и крехко месо не е нужно дълго печене, но зависи и от дебелината на самите руладини.

Докато те са във фурната, си пригответе соса, с който ще ги сервирате.

Загрейте на умерен огън за 6 минути маслото със зърната черен пипер. Нека хубаво да си отпуснат аромата в мазнината.

Налейте брендито и бъркайте две минути, за да се изпари алкохолът и се редуцира.

Добавете сметаната, телешкия бульон, разтворен в млякото и ако е нужно - щипка сол.

Варете соса 10 минути при периодично разбъркване.

Преди да сервирате руладините с пепър соса, по желание си го прецедете, за да няма толкова люти зрънца пипер в него. Аз лично го оставям така, тъй като ги обичам, но е въпрос на вкус.

Поднесете ястието от телешки руладини на фурна на момента, докато е топло.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: