Начин на приготвяне
Почистете телешките тънки пържоли от ципи и тлъстини по краищата.
Изтънете ги, като покриете с прозрачно фолио и начукате, докато станат фини.
Поръсете с черен пипер и малко сол.
Върху всяко парче телешко слагайте тънък слой горчица, после слайс шунка, по две лъжици настърган кашкавал и тънки парченца кисела краставичка.
Подвийте, първо, откъм тясната страна, а после навийте на дълго и защипете с клечки за зъби.
Оформените руладини запечатайте на силен огън в тиган с малко зехтин.
Когато дойде ред да обърнете, махнете клечките и забодете от другата страна.
Прехвърлете телешките руладини в тавичка с малко зехтин.
Налейте около 1 пръст телешки бульон и пъхнете в загрята на 210°C фурна.
За да не се изсуши месото, добре е и да завиете с алуминиево фолио.
Печете 30 минути или до желаната от вас степен на готовност. При качествено и крехко месо не е нужно дълго печене, но зависи и от дебелината на самите руладини.
Докато те са във фурната, си пригответе соса, с който ще ги сервирате.
Загрейте на умерен огън за 6 минути маслото със зърната черен пипер. Нека хубаво да си отпуснат аромата в мазнината.
Налейте брендито и бъркайте две минути, за да се изпари алкохолът и се редуцира.
Добавете сметаната, телешкия бульон, разтворен в млякото и ако е нужно - щипка сол.
Варете соса 10 минути при периодично разбъркване.
Преди да сервирате руладините с пепър соса, по желание си го прецедете, за да няма толкова люти зрънца пипер в него. Аз лично го оставям така, тъй като ги обичам, но е въпрос на вкус.
Поднесете ястието от телешки руладини на фурна на момента, докато е топло.
Добър апетит!