Начин на приготвяне
Почистваме телешкото бонфиле от ципите и го нарязваме по дължина до средата от дебелината си, а след това го разтваряме. Начукваме внимателно с дървено чукче и го изтъняваме като телешки шницел. Поръсваме със солта и черния пипер.
Приготвяме плънката, като в кравето масло задушаваме до полуомекване нарязания на дребно кромид лук. След това прибавяме дребно нарязаните гъби, едро счуканите орехови ядки, ситно нарязания магданоз (от който отделяме 3-4 клонки за украса), солта и смления черен пипер. Оставяме готовата плънка да изстине и я разпределяме върху филетата.
По средата върху плънката поставяме дълги и тънки ивички кашкавал и увиваме филето като вретено, което забождаме с клечки за зъби и увиваме с конец. Потапяме филетата в брашно и ги пържим в растителното масло (можем да ги изпечем и на скара, но тогава ги потапяме в мазнина, а не в брашно).
Махаме клечките за зъби и конеца от телешките руладини и ги слагаме в затоплени чинии, а около тях подреждаме гарнитура от задушени зеленчуци, гъбен сос или салата според сезона.
Много вкусни телешки руладини с гъби и кашкавал!