Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пилешки руладини с гъби

IvelinaIvelina
Новак
832962k144
Пилешки руладини с гъби
Снимка: Ivelina
1 / 3
21/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ястие за комплименти - пилешки руладини с гъби"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 - 3 бр.
  • масло - 20 г
  • шунка - 4/6 филийки
  • босилек - 1 малък букет
  • домати - 1 бр.
  • скилидка чесън - 1 малка
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 400 г (стерилизирани или пресни)
  • вино - 100 - 150 мл
  • сметана - 200 мл
  • моцарела - 120 г или кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете листата босилек, домата на кубчета. Нарежете скилидката чесън. Нарежете на тънки филета пилешките гърди и леко притиснете с длани, поръсете сол и черен пипер от двете страни.

Поставете резен шунка или пушен бекон в центъра и поръсете с щипка нарязан босилек, поставете по две три резенчета гъби върху шунката и резен моцарела (останалите гъби ще добавите към сотираните пилешки рулца) . Навийте филетата и ги затворете с малки дървени клечки.

Другия начи за приготвянето на руладини от пилешки гърди, е като ги смелите в комбайн или месомелачка, овкусявате ги с пипера и солта, правите топчета, които сплесквате в дланта си и поставяте плънката затваряте и оформяте продълговати руладини.

В тиган на слаб огън разтопете маслото с нарязания чесън. Сотирайте пилешките рулца, като ги обръщате от всички страни да се зачервят леко за 3-4 минути. Добавете гъбите и сотирайте заедно за 3 минути. След това излейте виното.

Продължете готвенето за 15 минути.

Добавете сметаната и нарязания на кубчета домат в тигана.

Смесете всичко заедно и продължете да готвите 5 минути на слаб огън.

Сервирайте солените рулца, намазани с крем босилек, след като извадите дървените клечки.

Сервирайте с пресни макаронени изделия. Добър апетит с тези вкусни пилешки руладини с гъби и сметанов сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: