Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пилешки руладини с кайма

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k661
15/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г гърди
  • кайма - 250 г
  • бяло вино - 500 мл
  • бренди - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва в сгорещения зехтин, добавят се виното и бренди и се оставя да се задуши за 15 минути на слаб огън.

След това каймата се вади, а сосът се запазва.

Яйцето се разбива със захарта и млякото, добавя се от запазения сос и се вари до сгъстяване.

Филетата се посоляват и върху всяко се слага част от задушената кайма, завиват се на рула и се намазват с горчица.

Нареждат се всички руладини в намаслена тава и се пекат за 20 минути в умерена фурна. Сервират се със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: