Начин на приготвяне
Нарежете листата босилек, домата на кубчета. Нарежете скилидката чесън. Нарежете на тънки филета пилешките гърди и леко притиснете с длани, поръсете сол и черен пипер от двете страни.
Поставете резен шунка или пушен бекон в центъра и поръсете с щипка нарязан босилек, поставете по две три резенчета гъби върху шунката и резен моцарела (останалите гъби ще добавите към сотираните пилешки рулца) . Навийте филетата и ги затворете с малки дървени клечки.
Другия начи за приготвянето на руладини от пилешки гърди, е като ги смелите в комбайн или месомелачка, овкусявате ги с пипера и солта, правите топчета, които сплесквате в дланта си и поставяте плънката затваряте и оформяте продълговати руладини.
В тиган на слаб огън разтопете маслото с нарязания чесън. Сотирайте пилешките рулца, като ги обръщате от всички страни да се зачервят леко за 3-4 минути. Добавете гъбите и сотирайте заедно за 3 минути. След това излейте виното.
Продължете готвенето за 15 минути.
Добавете сметаната и нарязания на кубчета домат в тигана.
Смесете всичко заедно и продължете да готвите 5 минути на слаб огън.
Сервирайте солените рулца, намазани с крем босилек, след като извадите дървените клечки.
Сервирайте с пресни макаронени изделия. Добър апетит с тези вкусни пилешки руладини с гъби и сметанов сос.