Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с картофи и масло

Печени бутчета с картофи и масло

Печени бутчета с картофи и масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Оберете всички точки с тази лесна, но много вкусна рецепта за печени бутчета с картофи и масло"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 броя цели
  • картофи - 4 - 5 броя
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • бира - 2 к.ч.
  • черен пипер
  • подправка за пиле
  • магданоз
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги измийте. Наредете ги на дъното на йенска форма, овкусете ги със сол и универсалната подправка за пиле.

Обелете и нарежете на едро картофите. Натрошете върху тях пилешкия бульон, поръсете със сол и черен пипер.

Прехвърлете картофите в тавата и сипете бирата. Отгоре нарежете маслото и похлупете с капака.

Печете бутчетата на 200 градуса до готовност - около 90-120 минути.

Печените бутчета с картофи и масло са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: