Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушени пилешки бутчета с картофи

Задушени пилешки бутчета с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Задушени пилешки бутчета с картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • картофи - 300 г червени
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1/2 к.ч. от консервиран
  • праз - 1 стрък
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Чушката се нарязва на дребно, а морковите и праз лукът - на колелца.

Зеленчуци се слагат в тавичката за печене. Към тях се прибавят консервиран грах, олио, малко брашно, сол, дафинов лист, червен и черен пипер.

Всички продукти се объркват, след което и се налива около една чаена чаша вода.

Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят върху зеленчуците.

Тавата се покрива с алуминиево фолио, след което ястието се слага да се пече във фурната на 220 градуса.

Малко преди готовност, фолиото се маха и бутчетата се допичат, докато получат златист загар. Поднасяме нашето пиле с картофи, докато е още топло!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: