Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Чушката се нарязва на дребно, а морковите и праз лукът - на колелца.
Зеленчуци се слагат в тавичката за печене. Към тях се прибавят консервиран грах, олио, малко брашно, сол, дафинов лист, червен и черен пипер.
Всички продукти се объркват, след което и се налива около една чаена чаша вода.
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят върху зеленчуците.
Тавата се покрива с алуминиево фолио, след което ястието се слага да се пече във фурната на 220 градуса.
Малко преди готовност, фолиото се маха и бутчетата се допичат, докато получат златист загар. Поднасяме нашето пиле с картофи, докато е още топло!