Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета (2 бр.), слагаме в тенджерка и заливаме с малко вода. Варим 15 минути и изваждаме от бульона, който запазваме и прецеждаме.
Картофите (4-5 бр.) белим, измиваме и нарязваме на парченца. Слагаме ги в огнеупорен съд. Натрошаваме половин кубче пилешки бульон при картофите и разбъркваме.
Върху картофите слагаме пилешките бутчета, които поръсваме с черен пипер на вкус, чубрица на вкус, къри на вкус и другата половина пилешки бульон. Ръсваме и брашно (1-2 ч.л.) и наливаме от прецеденият от варенето на бутчетата бульон (2 к.ч. приблизително или повече).
Слагаме капака на огнеупорният съд (може да сложим вместо капака алуминиево фолио за печене). Поставяме пилето с картофи в студената фурна.
Включваме на 200 градуса и печем до готовност - бутчетата да се запекат апетитно и картофките да омекнат.