Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Апетитни пилешки бутчета с картофи в огнеупорен съд

Апетитни пилешки бутчета с картофи в огнеупорен съд

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Апетитни пилешки бутчета с картофи в огнеупорен съд
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. цели
  • картофи - 4 - 5 бр. едри
  • пилешки бульон - 1 бр. кубче
  • чубрица
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • краве масло - 10 г
  • къри - подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета (2 бр.), слагаме в тенджерка и заливаме с малко вода. Варим 15 минути и изваждаме от бульона, който запазваме и прецеждаме.

Картофите (4-5 бр.) белим, измиваме и нарязваме на парченца. Слагаме ги в огнеупорен съд. Натрошаваме половин кубче пилешки бульон при картофите и разбъркваме.

Върху картофите слагаме пилешките бутчета, които поръсваме с черен пипер на вкус, чубрица на вкус, къри на вкус и другата половина пилешки бульон. Ръсваме и брашно (1-2 ч.л.) и наливаме от прецеденият от варенето на бутчетата бульон (2 к.ч. приблизително или повече).

Слагаме капака на огнеупорният съд (може да сложим вместо капака алуминиево фолио за печене). Поставяме пилето с картофи в студената фурна.

Включваме на 200 градуса и печем до готовност - бутчетата да се запекат апетитно и картофките да омекнат.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: