Начин на приготвяне
Почистваме пилешките бутчета от всякакви ципи и кожи и го намазваме със смесените зехтин и чесън. Покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилник. Загряваме фурната на 190 градуса по целзий.
Нареждаме в един слой нарязаните сладки картофи, нарязаната глава лук и нарязаното чушленце и ги поливаме с малко зехтин. Печем за около 45 минути, разбърквайки от време на време. След като са готови, махаме от фурната и ги държим топли.
Правим хариса дресинга, като слагаме в буркан зехтина, сока от лайм, лютия сос хариса и натрошената скилидка чесън. Разклащаме хубаво буркана.
Изсипваме кускуса в голяма купа и добавяме пилешкия бульон. Пускаме го на котлона и чакаме да заври, като разбъркваме. Махаме от котлона и оставяме за 5 минути, а след това добавяме нахута и ситно нарязаните лук и мента. Посипваме отгоре с половината от дресинга и разбъркваме добре.
Загряваме предварително намаслената скара или плоча на барбекюто. Слагаме пилешките бутчета да се пекат за 4-5 минути от всяка страна. Нарязваме всяко изпечено филе на парчета. Правим купчинки от кускуса в чиниите, отгоре слагаме сместа от сладките картофи и поливаме с останалия дресинг. На върха на тази вкусотия слагаме пилешките парченца и овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Превъзходно и леко пикантни Пилешки бутчета със сладки картофи.