Начин на приготвяне
Измийте бутчетата, след което ги подсушете. Овкусете ги със сол и черен поипер.
Нарежете на филийки картофите.
Загрейте олио в тиган и запържете чесъна с картофите до полуготовност. Извадете ги, а в същата мазнина запържете бутчетата. Тях също извадете.
Налейте още мало мазнина и запържете гъбките. Добавете намачканите домати от консерва, върнете пилешкото и налейте бульона.
Овкусете с подправките и гответе до завиране на течността.
Намазнете тава и наредете на дъното картофите. Наредете бутчетата, сипете соса и налейте още бульон, ако течността е малко.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 40 минути. Извадете и поръсете продуктите с настърган кашкавал. Сипете сметаната и върнете във фурната за още няколко минути.
Пилешките бутчета с печурки и картофи на фурна са много вкусни.