Начин на приготвяне
Първо измийте много добре бутчетата. Подсушете ги и ги наредете в подходяща тава за печене.
В купичка смесете заедно меда, зехтина, горчицата, соевия сос, пасирания чесън и червения пипер.
Осолете и овкусете с черен пипер пилешките бутчета. Намажете ги добре с ароматната смес, като подпъхвате от нея и под кожата. Ако остане нещо от сместа, сипете я отгоре.
Оставете бутчетата в хладилник за поне 30-тина минути. След това сипете малко течност на дъното и покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете почти до готовност. Махнете фолиото, увеличете градусите на 200 и допечете до апетитен загар.
Поднесете с гарнитура по ваш избор.
Маринованите пилешки бутчета на фурна са много вкусни.
Ако ти харесва рецептата, опитай непременно и другите ни предложения за печени бутчета.