Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки бутчета на фурна

Мариновани пилешки бутчета на фурна

Мариновани пилешки бутчета на фурна
Снимка: Деница Върбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни пилешки бутчета, които да поднесете топли с чаша бира и гарнитура по ваш избор"

Необходими продукти

  • пилешки подбредрици - 600 г (долни бутчета)
  • чесън - 1 скилидка
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте много добре бутчетата. Подсушете ги и ги наредете в подходяща тава за печене.

В купичка смесете заедно меда, зехтина, горчицата, соевия сос, пасирания чесън и червения пипер.

Осолете и овкусете с черен пипер пилешките бутчета. Намажете ги добре с ароматната смес, като подпъхвате от нея и под кожата. Ако остане нещо от сместа, сипете я отгоре.

Оставете бутчетата в хладилник за поне 30-тина минути. След това сипете малко течност на дъното и покрийте с фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете почти до готовност. Махнете фолиото, увеличете градусите на 200 и допечете до апетитен загар.

Поднесете с гарнитура по ваш избор.

Маринованите пилешки бутчета на фурна са много вкусни.

Ако ти харесва рецептата, опитай непременно и другите ни предложения за печени бутчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: