Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с печурки и картофи на фурна

Пилешки бутчета с печурки и картофи на фурна

Пилешки бутчета с печурки и картофи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Колкото ни сложите от тези бутчета, толкова ще си хапнем"

Необходими продукти

  • картофи - 500 грама
  • пилешки парти бутчета - 8 броя
  • гъби - 250 грама
  • пилешки бульон - 200 мл
  • домати - 1 - 2 бр. (от консерва)
  • кашкавал - 50 грама
  • сметана - 100 мл
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата, след което ги подсушете. Овкусете ги със сол и черен поипер.

Нарежете на филийки картофите.

Загрейте олио в тиган и запържете чесъна с картофите до полуготовност. Извадете ги, а в същата мазнина запържете бутчетата. Тях също извадете.

Налейте още мало мазнина и запържете гъбките. Добавете намачканите домати от консерва, върнете пилешкото и налейте бульона.

Овкусете с подправките и гответе до завиране на течността.

Намазнете тава и наредете на дъното картофите. Наредете бутчетата, сипете соса и налейте още бульон, ако течността е малко.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 40 минути. Извадете и поръсете продуктите с настърган кашкавал. Сипете сметаната и върнете във фурната за още няколко минути.

Пилешките бутчета с печурки и картофи на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: