Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на хапки със средна големина.
Загрейте малко олио в тиган и задушете пилешкото, като налеете и малко вода. След като се задуши, може да го прехвърлите в глинен гювеч.
В тигана, в който приготвихте пилешкото, задушете нарязаните гъби, лук и чушки. Когато се позапържат и омекнат, налейте бялото вино.
Щом алкохолът се изпари, добавете доматите и гответе за кратко.
Овкусете зеленчуковия сос с черен пипер, мащерка и сол. Разбъркайте и сипете малко вода.
Прехвърлете зеленчуците в гювеча с пилешкото.
Добавете една цяла люта чушка, ако обичате по-пикантните ястия.
Печете кавърмата на силна фурна около 30-40 минути или до готовност. Накрая поръсете с пресен магданоз.
Пилешката кавърма с чушки и гъби в гювеч е готова.