Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с чушки и гъби в гювеч

Пилешка кавърма с чушки и гъби в гювеч

Пилешка кавърма с чушки и гъби в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Пилешка кавърма, приготвена в гювече Добавете малко зеленчуци и ще останете очаровани"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 грама
  • гъби - 200 грама
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 броя
  • домати - 1 ч.ч. (смлени)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • люти чушки - по желание
  • мащерка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на хапки със средна големина.

Загрейте малко олио в тиган и задушете пилешкото, като налеете и малко вода. След като се задуши, може да го прехвърлите в глинен гювеч.

В тигана, в който приготвихте пилешкото, задушете нарязаните гъби, лук и чушки. Когато се позапържат и омекнат, налейте бялото вино.

Щом алкохолът се изпари, добавете доматите и гответе за кратко.

Овкусете зеленчуковия сос с черен пипер, мащерка и сол. Разбъркайте и сипете малко вода.

Прехвърлете зеленчуците в гювеча с пилешкото.

Добавете една цяла люта чушка, ако обичате по-пикантните ястия.

Печете кавърмата на силна фурна около 30-40 минути или до готовност. Накрая поръсете с пресен магданоз.

Пилешката кавърма с чушки и гъби в гювеч е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: