Пилешка кавърма с праз

Пилешка кавърма с праз
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
06/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Как добре ще си хапнем, щом вечерята днес е пилешка кавърма с праз"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г филе
  • гъби - 200 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • праз - 1 стрък
  • доматено пюре - 300 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 щипка
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме за 2-3 минути в него пилешкото филе, което предварително сме нарязали на пилешки късчета.

Нарязваме гъбите и ги добавяме към пилето. Запържваме още около 5 минути и наливаме виното.

Готвим още 3-4 минути и добавяме червения пипер, черния пипер, кърито, солта, доматеното пюре и нарязаните чушки и праз. Разбъркваме и прехвърляме тавичка/ най - добре в глинен съд/.

Запичаме пилешката кавърма на 180 градуса за 30 минути.

Поръсваме готовата пилешка кавърма с праз с нарязан на ситни магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: