Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с бяло вино

Пилешка кавърма с бяло вино

Пилешка кавърма с бяло вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вижте каква пилешка кавърма си спретнахме - веднага даваме рецептата, за да си направите и вие"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 200 г кралска печурка
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на късчета, слага се в дълбок тиган със загрята мазнина и се запържва. Към него се прибавя нарязаният на полумесеци лук и чесън.

След кратко разбъркване се прибавят почистените и нарязани гъби. След като омекнат гъбите, се добавят смлените домати, сол на вкус, червен пипер и дафинов лист.

Налива се бялото вино, а температурата на котлона се намалява. Кавърмата с пилешко се оставя да се готви, докато се сгъсти сосът.

Пилешката кавърма с бяло вино сервираме, поръсена с нарязан на ситно пресен магданоз.

Тази вкусна кавърма с гъби сервираме със селски хляб без мая.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: