Начин на приготвяне
Предварително сваряваме ориза във водата до готовност и накрая на варенето добавяме солта и олиото. Разбъркваме и отместваме от котлона.
Нарязваме месото на малки парчета. Загряваме олиото в тенджера и запържваме месото за 2-3 минути.
След това добавяме нарязания на дребно лук и запържваме за още 2- 3 минути. Нарязваме гъбите на филийки и ги добавяме в тенджерата.
Затваряме капака и задушаваме около 10 минути като от време на време раздрусваме. Разтваряме нишестето във водата и наливаме в тенджерата.
Добавяме червеното вино, солта, черния пипер, червения пипер, разбъркваме и намаляваме котлона.
Задушаваме ароматната кавърма за 10-15 минути.
Сипваме от сварения ориз желаната порция, поръсваме с черен пипер и отгоре сипваме 2-3 лъжици от вкусната пилешка кавърма.
Чудна вечеря от пилешка кавърма с гарнитура ориз!