Начин на приготвяне
За пилешката кавърма използвах обезкостено месо от бутчета и без кожа.
Месото се нарязва на пилешки хапки и се слага в дълбок тиган с малко мазнина да се задуши.
Лукът и гъбите се почистват и нарязват на полумесеци и се добавят към месото.
Слага се сол на вкус и тиганът се похлупва. След като се задушат и омекнат продуктите, се налива бяло вино.
След кратко разбъркване се прибавят дафиновият лист, чубрицата и червеният пипер, а малко след това - доматите и захарта.
Ястието се разбърква, похлупва се отново с капака, температурата на котлона се намалява и се готви, докато остане на мазнина.
Когато кавърмата с гъби е готова, се поръсва с прясно смлян черен пипер и пресен магданоз по желание.
Тази пилешка кавърма с гъби е вкусно българско ястие, поднесено с ароматно вино, което би задоволило и най-изтънчения вкус.
Коментари