Кето козунак

Кето козунак
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Кето козунак - да, възможно е! Че е и много вкусен."

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • еритритол - 250г
  • краве масло - 60г
  • течна животинска сметана - 60г
  • свинска мас - 60г
  • крема сирене - 200г
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно от лупина - 200г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ксантанова гума - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • лимонова кора
  • зърна арония - 250 г
  • орехови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната арония с малко вода и еритритол се поставят на котлон за 1 минута.

След това поставете в тавичка с хартия за печене и оставете на 60 °C във фурната, да се изсушат за няколко часа.

Периодично отваряйте вратата на фурната. В купа смесете брашното, бакпулвера, ксантановата гума, содата и ванилията.

В подходящ съд разтопете са слаб огън краве маслото и маста.

Накрая добавете сметаната. В купа разбийте яйцата с еритритола с миксер.

Добавете крема сиренето и течните съставки. Прибавете лимоновата кора и изсушените зрънца арония към лепкавото тесто.

Поставете домашния козунак в подходяща форма. Отгоре наредете орехови ядки.

Поръсете с еритритол кето козунака. Печете в загрята фурна на 160 °C за около 50-60 минути или до готовност.

Вижте още идеи за козунаци без захар, както и как се правят козунаци без мляко - вкуснички и мекички.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: