Начин на приготвяне
Зърната арония с малко вода и еритритол се поставят на котлон за 1 минута.
След това поставете в тавичка с хартия за печене и оставете на 60 °C във фурната, да се изсушат за няколко часа.
Периодично отваряйте вратата на фурната. В купа смесете брашното, бакпулвера, ксантановата гума, содата и ванилията.
В подходящ съд разтопете са слаб огън краве маслото и маста.
Накрая добавете сметаната. В купа разбийте яйцата с еритритола с миксер.
Добавете крема сиренето и течните съставки. Прибавете лимоновата кора и изсушените зрънца арония към лепкавото тесто.
Поставете домашния козунак в подходяща форма. Отгоре наредете орехови ядки.
Поръсете с еритритол кето козунака. Печете в загрята фурна на 160 °C за около 50-60 минути или до готовност.
Вижте още идеи за козунаци без захар, както и как се правят козунаци без мляко - вкуснички и мекички.