Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Козунак»Датски козунак с ром

Датски козунак с ром

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Датски козунак с ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • стафиди - 50 г
  • сок - 1 ч.ч. от череши
  • ром - 4 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сметана - 250 мл
  • нишесте - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и прибавете внимателно брашното. Пригответе тесто, като накрая го омесите със стафидите и го поставете в намазнена форма за козунак.

Изпечете го в умерена фурна до златисто. Полейте изстиналия козунак със сока, смесен с рома.

Разбийте сметаната, жълтъците и нишестето на водна баня. Нарежете кекса на парчета и залейте всяко парче с приготвения крем.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: