Начин на приготвяне
Ванилията, сметаната и млякото се кипват при непрекъснато бъркане. Сместа се сваля от котлона и се оставя да престои покрита. Междувременно жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи светъл, гъст крем.
Сметановата смес се кипва още веднъж. При постоянно разбъркване се добавя бавно към яйчения крем. Всичко се връща обратно в тенджерата на котлона и докато се бърка, се изчаква да достигне малко преди кипене.
Кремът се прецежда през цедка в купа, която се покрива, и се слага в хладилника да изстине напълно.
Изстиналият крем се разбърква още веднъж и се слага за 4 часа в камерата. На всеки 30 минути се разбърква.
Шоколадът се натрошава и с водата и маслото се разтопява на водна баня. От замръзналия крем се оформят топки, които се сервират в чаши или купички и се украсяват по желание. Шоколадовият топинг се поднася в отделни купички.