Плодове в ром

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Плодове в ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • череши - черни 500 гр. с костилките, но без дръжките
  • ром - 1/2 бутилка
  • захар - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме рома със захарта докато почти се е разтворила, но без загряване. Слагаме черешите в буркан, достатъчно голям да ги побере и заливаме с рома. Затваряме плътно и ги съхраняваме в тъмно и хладно място, за да ги отворим за Коледа или много по-рано.

Плодовете могат да служат като украса за сладоледи и торти, а ликьорът да се пие като десертна алкохолна напитка, или да се смесва малка част от него с разни леки вина тип шампански.

По същия начин се приготвят и други плодове.

Например:

Обелваме 500 гр. здрави, есенни круши, нарязваме ги на 4 парчета и махаме семенната им част. Слагаме ги в подходящ буркан и заливаме със същата заливка, както при черешите.

Или:

Добре узрели, но здрави сини сливи, за кратко потопени във вряща вода, след което обелени. Разполовяваме по дължина и изваждаме костилката. Отново заливаме с ром, смесен със захар.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани
Дани
Звучи интересно и приятно, обаче и убийствено калорично. Това е само за хора с много ниска кръвна захар.
13.05.2013 22:40