Омлет с ром

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Омлет с ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - за поръсване
  • захар - 4 бучки
  • масло - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • ром - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на твърд сняг с малко сол. Внимателно ги добавяме към предварителна разбитите жълтъци.

Сместа се изсипва в сгорещен и намазнен тиган и се пържи до готовност.

Готовият омлет се слага в затоплена чиния. Поръсва се щедро със захар. Поставяме 4-те бучки захар върху него, заливаме го със затопления коняк и фламбираме при поднасяне.

В резултат ще имаме ароматен омлет, който е покрит с кафяв захарен сироп. Поднесете омлета с нарязаните си любими плодове.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: