Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Турски Омлет Кайгана

Турски Омлет Кайгана

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Турски Омлет Кайгана
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Турски омлет Кайгана - просто му се насладете"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 в.ч
  • брашно - 1 в.ч.
  • зелен лук - 2 стръка или на вкус
  • сол
  • олио
  • още
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук (ако ще добавяте копър и магданоз, тях също ги наситнете).

Разбийте яйцата, към тях добавете наситнените зеленчуци, солта, прясното мляко и брашното, докато получите хомогенна смес.

Загрейте мазнина в тиган с незалепващо покритие и сипвайте по 1 черпак от сместа, така че да се оформи като дебела палачинка.

Завъртете да запържите и другата страна и вашият турски омлет Кайгана е готов.

Много вкусен омлет, който може да поднесете като протеинов обяд.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: