Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Класически фалафели

Класически фалафели

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9504245
Класически фалафели1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Открийте автентичния вкус на Близкия изток с тези топли и сочни фалафели - класическа рецепта, която трябва да си запишете."

Необходими продукти

  • нахут - 250 г
  • лук - 1 малка галава
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • кориандър - пресен или сух 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута още от предната вечер. Отцедете го от водата и го смесете в блендер с лука, чесъна и магданоза до гладка смес.

Добавете подправките и содата бикарбонат. Разбъркайте добре.

Оформете малки кюфтеца или плоски кръгчета с ръка или с помощта на лъжица.

Загрейте достатъчно олио в дълбок тиган. Пържете фалафелите до златисто отвсякъде, около 3-4 минути.

Извадете готовите фалафели върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте топлите фалафели в пита или с гарнитура и чеснов сос.

Вижте също как да си направите салата с нахут или чудна яхния от нахут.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: