Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели със спанак

Фалафели със спанак

Фалафели със спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Време е за спаначени фалафели - обещайте ни, че няма да ги отлагате много, много"

Необходими продукти

  • нахут - 200 г от консерва
  • спанак - 100 г размразен
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 стрък пресен
  • кимион - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • типово брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • гарнитура
  • броколи с масло
  • млечен сос с копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се бланшира, отцежда се добре. Нахутът също се отцежда.

Поставете спанак, нахут, олио, стрък чесън и магданоз в каната на чопър и се пасира на пюре.

Добавете типово брашно, галета, сол, кимион и бакпулвера. Разбъркайте на гъста смес като кайма. Оформете малки топчета.

Сега може да запържите фалафелите в загрято олио или като мен да сложите върху хартия за печене, поръсете с капки олио и печете в загрята фурна 180 градуса до златисто.

Така са по-здравословни. Пригответе и гарнитура, като в тиганче загреете масло, добавете размразени, подсушени броколи на розички без стеблата, поръсете с малко сол, лимонов сок и гответе за кратко, като обръщате с вилица.

Сервирайте с млечен сос и гарнитурата от броколи с масло. Вкусно, лесно, бързо!

Добър апетит с фалафелите със спанак!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: