Начин на приготвяне
Спанакът се бланшира, отцежда се добре. Нахутът също се отцежда.
Поставете спанак, нахут, олио, стрък чесън и магданоз в каната на чопър и се пасира на пюре.
Добавете типово брашно, галета, сол, кимион и бакпулвера. Разбъркайте на гъста смес като кайма. Оформете малки топчета.
Сега може да запържите фалафелите в загрято олио или като мен да сложите върху хартия за печене, поръсете с капки олио и печете в загрята фурна 180 градуса до златисто.
Така са по-здравословни. Пригответе и гарнитура, като в тиганче загреете масло, добавете размразени, подсушени броколи на розички без стеблата, поръсете с малко сол, лимонов сок и гответе за кратко, като обръщате с вилица.
Сервирайте с млечен сос и гарнитурата от броколи с масло. Вкусно, лесно, бързо!
Добър апетит с фалафелите със спанак!