Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели с нахут и картофи

Фалафели с нахут и картофи

Фалафели с нахут и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр. сварени средни
  • зелен лук - 4 бр. пера
  • нахут - 1 к.ч. консерва
  • риган
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • яйца - 1/2 бр.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кимион - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се, нарязваме ги на парченца и оставяме да се охладят.

Нахутът се измива, отцежда се и с вилица се намачква на ситно. Може да се смели и в чопър, както искате.

В купа се смесват намачкан нахут, намачкани с вилица картофи, яйцето, ако е малко, може и цялото.

Добавят се нарязани пера лук, сол, черен пипер, кимион, магданоз и брашно. Разбърква се добре и с ръце оформяме нашите фалафели.

Нареждат се върху хартия за печене, отгоре поръсваме с малко олио.

Печем зеленчуковите фалафели в загрята фурна 180-200 градуса до златисто около 30 минути.

Сервираме фалафелите с нахут и картофи с подходяща салата за сезона.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: