Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват се, нарязваме ги на парченца и оставяме да се охладят.
Нахутът се измива, отцежда се и с вилица се намачква на ситно. Може да се смели и в чопър, както искате.
В купа се смесват намачкан нахут, намачкани с вилица картофи, яйцето, ако е малко, може и цялото.
Добавят се нарязани пера лук, сол, черен пипер, кимион, магданоз и брашно. Разбърква се добре и с ръце оформяме нашите фалафели.
Нареждат се върху хартия за печене, отгоре поръсваме с малко олио.
Печем зеленчуковите фалафели в загрята фурна 180-200 градуса до златисто около 30 минути.
Сервираме фалафелите с нахут и картофи с подходяща салата за сезона.
Добър апетит!