Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели без пържене

Фалафели без пържене

JuliyaJuliya
Новак
672631k89
Фалафели без пържене
Снимка: Juliya
1 / 3
04/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Вкусни и диетични фалафели без пържене, които да гарнирате с млечен сос."

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г (сварен)
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете морковите. Обелете ги.

Пасирайте нахута за ястието заедно с нарязаните на ситно лук, чесън и моркови.

Добавете подправките, зехтина и 1 ч.л. галета, разбъркайте всичко много добре и приберете в хладилника за 30-60 минути.

Оформете обли фалафели с желаната от вас големина, оваляйте ги в галета и подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсете ги със зехтин и печете безмесните кюфтенца в предварително загрята на 210°С фурна за 20-30 минути.

Сервирайте хрупкави фалафели без пържене със сос Тартар за фалафели.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: