Пържен хек

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
20/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4
"Този хек се приготвя толкова бързо, че бирата няма време да изстине!"

Необходими Продукти

  • хек - 6 парчета
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • галета - 2 с.л. или брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете почистената и нарязана риба и я оваляйте в смес, приготвена от всички подправки и галетата (брашното).

Загрейте мазнина в тиган, овалвайте всяко парче хек и го пускайте да се изпържи. Отцедете готовата риба върху ниска решетка с кухненска хартия отдолу.

Рейтинг

4.6
58
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

камен
камен
с тая мащерка става много гадно...има вскус на чай. Аз лично за да не хвърля рибата я ядох без панировката
07.05.2012 22:12
8
2