Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен маринован хек

Пържен маринован хек

Пържен маринован хек
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"С каква гарнитура ще поднесете тази пържена рибка?"

Необходими продукти

  • хек - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът се изчиства, измива и се нарязва на шайби. Отцежда се. Лукът се нарязва на шайби. Чесънът се пресова.

В дълбока купа се смесват всички съставки и се разбърква, да се смесят добре. Рибата се прибавя към подправките и се разбърква.

Покрива се със стреч фолио и се остава в хладилник 1-2 часа, а може и цяла нощ. Изваждат се парчетата риба от маринатата, овалват се в брашното.

Пържете рибата в горещо олио до златиста и хрупкава коричка.

Поднесете пържения маринован хек с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: