Начин на приготвяне
Хубаво измийте и почистете пресния сафрид от глави, перки, вътрешности и твърди кости. В съд го наредете обилно с морска сол и оставете да престои 12 часа.
След това го изплакнете и го накиснете за 6 часа в оцет. Така престоялият сафрид подреждайте в буркани, като слагате зърна черен пипер и бахар, стръкче копър, скилидки чесън и дафинов лист по желание.
Загрейте олио, докато светне и сипете в бурканите. Затворете бурканите с маринова сафрид и съхранявайте на хладно.
Няма точни мерки, защото зависи от количеството риба, което искате да мариновате.
Коментари
п.п преди малко приключих със маринования сафрид за днес, утре ако даде морето риба пак, ще направя отново!!! Успех!