Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушен сафрид с домати по воденичарски

Задушен сафрид с домати по воденичарски

Задушен сафрид с домати по воденичарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • сафрид - 1, 5 кг
  • домати - 2 кг
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • растително масло - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • краве масло - 40 г
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме половината от доматите, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязаните домати и ситно нарязания магданоз поставяме в тавичка.

Отгоре подреждаме почистената риба, а върху нея останалите домати, нарязани на филийки.

Добавяме захарта, растителното масло, черния пипер, виното, кравето масло, нарязано на малки парченца, и лимоновия сок.

Задушаваме ястието със сафрид около 1 час, като от време на време леко го разклащаме. В началото можем да го покрием с капак, по наша преценка.

Готовия задушен сафрид с домати по воденичарски поднасяме със ситно нарязан магданоз и с гарнитура от задушени картофи.

Готовата задушена риба е подходяща за никулденската трапеза.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: