Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме половината от доматите, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязаните домати и ситно нарязания магданоз поставяме в тавичка.
Отгоре подреждаме почистената риба, а върху нея останалите домати, нарязани на филийки.
Добавяме захарта, растителното масло, черния пипер, виното, кравето масло, нарязано на малки парченца, и лимоновия сок.
Задушаваме ястието със сафрид около 1 час, като от време на време леко го разклащаме. В началото можем да го покрием с капак, по наша преценка.
Готовия задушен сафрид с домати по воденичарски поднасяме със ситно нарязан магданоз и с гарнитура от задушени картофи.
Готовата задушена риба е подходяща за никулденската трапеза.