Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Риба по воденичарски

Риба по воденичарски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Риба по воденичарски1 / 2
08/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг по избор
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • домати - 3 - 4 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме рибата на рибни котлети.

Посоляваме я, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашно, потопяваме в разбит белтък и пържим в силно сгорещено олио.

В мазнината, в която сме пържили рибата, пускаме обелените и много ситно нарязаните домати и магданоз, посоляваме, поръсваме с черен пипер, посгъстяваме соса на слаб огън и заливаме с него готовата пържена риба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: