Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба по номадски

Риба по номадски

Риба по номадски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 4 бр. или филета
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - ¼ връзка
  • За соса
  • масло - 30 г краве
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 жълтък
  • сметана - 3 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр. кора, настъргана
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете във фурна изчистената, намазана с олиото и поръсена със сол и черен пипер риба.

Разтопете маслото, запържете в него брашното и сипете малко вода.

Разбъркайте, добавете лимоновия сок и оставете да ври на тих огън 5 мин.

Свалете сместа от огъня, добавете с бъркане разбития жълтък, сметаната, настърганата кора лимон и солта и отново разбъркайте.

Сервирайте печената риба с гарнитура от варени картофи, полята със соса и украсена с клонки копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: