Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба по хайдушки

Риба по хайдушки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Риба по хайдушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риби - 4 бр. по 350 - 400 г речни
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • целина - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • мащерка - 2 - 3 клонки
  • чушки - 4 бр. люти
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно рибите и правим по 2-3 разреза върху тях. Поставяме ги в огнеупорен съд и ги мариноваме с черен пипер, сол и прясно изстискан лимонов сок.

Поръсваме с около 1/3 от нарязаните на ситно целина, магданоз и мащерка. Оставяме рибата да се овкуси поне 2 часа в хладилник.

Загряваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук. Посоляваме и когато омекне добавяме остатъка от целината, магданоза и мащерката.

Отрязваме 4 правоъгълни парчета хартия за печене. Върху всяко поставяме по малко лук. Отгоре поставяме по 1 риба, а върху нея по 1 люта чушка.

Поливаме с лимонов сок, завиваме хубаво и печем на скара до готовност.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: