Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Забулени яйца по хайдушки

Забулени яйца по хайдушки

Забулени яйца по хайдушки
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Забулени яйца по хайдушки - ястие за юнаци"

Необходими продукти

  • яйца - 12 бр
  • краве масло - 80 г
  • сирене - 360 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена и подкислена с оцет вода чукваме едно по едно от яйцата. Варим ги до втвърдяване на белтъка.

Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поставяме върху настърганото сирене.

Поръсваме с червения пипер и поливаме с разтопеното краве масло.

Вече сме готови с вкусните забулени яйца по хайдушки.

По желание към готовите поширани яйца можа да се поднесе и домашен катък, подобно на рецептата яйца по панагюрски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: