Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби с ориз по воденичарски

Гъби с ориз по воденичарски

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Гъби с ориз по воденичарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Искаме да видим и вашите гъбки с ориз по воденичарски!"

Необходими продукти

  • печурки - 250 г
  • масло - 100 г
  • ориз - около 150 г бял
  • лук - 2 глави, кромид
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер - млян и няколко зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с мазнина първо задушете скълцания лук, а след това и нарязаните гъби. Накрая добавете ориза и разбъркайте, за да се позапържи и той.

Разтворете кубчето гъбен бульон в топла вода и налейте течността в ориза.

Нека оризовата гозба остане да къкри 15 минути, като се бърка регулярно.

Когато оризът набъбне хубаво и омекне, подправете с магданоз и подправки на вкус.

Преместете от огъня, поставете похлупака на тенджерата и оставете така десет минутки.

Вашите гъби с ориз по воденичарски са готови!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: