Тази рецепта коментираха

Ани
Ани
16.10.2014 20:21
Правя по тази рецепта чернокоп и сафрид,вече 2 години. Супер е!
1
0
ирина
ирина
23.11.2012 13:41
Вече не правя сафрид.Правя чернокоп.Изчиства се идеално рибата и се измива така,че да не остава кръв от вътрешната част на гръбнака.Главите се хвърлат.Слага се рибата в удобен съд и се залива със саламура,която се прави така:На 1кофичка от кисало мляко вода- 4 лъжици с връх готварска сол,бърка се до стопяване и така кофичка по кофичка докато се покрие рибата.Затиска се с нещо да не изплува.Стои в саламурата 48часа после се слага в оцет 10-12часа.Оцежда се добре.Загрява се олио,почти до завиране,угасява се олиото с хапка хляб,изчаква се да изстине добре.Всяка рибка се потапя в олиото и се нарежда в съда,като отгоре рибата трябва да е покрита с 1-2 см илио.Държи се на хладно или в хладилника.Защото във Варна няма хладно я държа в хладилника.
1
2
Дидо
Дидо
13.11.2012 17:04
И аз така го приготвям, но прибавям и половин глава лук. Резултатът е невероятен. А по отношение, колко да престои в сол и колко в оцет, най-вече зависи от едрината на сафрида:)
0
0
Дими
Дими
12.11.2012 11:44
горещо май се слага
2
1
Коста
Коста
31.08.2014 09:40
Задължително олиото трябва да е студено.
1
0
Милена
Милена
12.11.2012 10:49
Трябва ли да изстине олиото преди да залея рибата?
1
0
Еви
Еви
22.09.2012 16:03
Харесва ми и коментара на Таня. Аз също го правя 24 часа в сол и толкова в оцет. Прибавям копърче, дафинов лист, копър и чесън. Става страаашен! Цяла зима после имам страхотно мезенце за гости.
0
0