Ezine.bg»Рецепти»Риба»Бирени мезета»Никулденски попчета

Никулденски попчета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Никулденски попчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нали знаете, че дори и попчетата искат да отбележат празника на покровителя на рибарите и банкерите"

Необходими продукти

  • риба - 1.2 кг попчета
  • брашно - за овалване
  • масло - за пържене
  • оцет - изкисване
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • бадеми - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 стръка
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • сол - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно рибата, след това я оставяме да престои 15 минути във вода, подкислена с оцет. После я подсушаваме и овалваме в брашно. Пържим в загрято масло до златисто.

Междувременно в блендер поставяме всички компоненти за соса. Пасираме до получаване на хомогенна смес.

Когато попчетата се изпържат, ги нареждаме за кратко върху кухненска хартия.

След това ги разпределяме в чинии и към всяка порция поднасяме от приготвения сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: