Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен никулденски шаран с лук и фъстъци

Пълнен никулденски шаран с лук и фъстъци

Пълнен никулденски шаран с лук и фъстъци
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Една различна, но много вкусна рецепта за пълнен никулденски шаран"

Необходими продукти

  • шаран - 1 брой
  • фъстъци - 150 грама
  • ориз - 150 грама
  • червени боровинки - 100 грама
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете много добре шарана от люспите, вътрешностите и хрилете. Измийте го старателно със студена вода, отцедете и го посолете.

В подходящ дълбок тиган задушете наситнения лук и когато омекне, прибавете ориза. Изпържете до прозрачност на зрънцата.

Овкусете ориза с черен пипер и сол, прибавете червените боровинки (предварително накиснати във вряла вода и отцедени), както и натрошените фъстъци.

Напълнете шарана с получената плънка.

Сложете пълнения шаран в тава ги полейте с малко бяло вино. Околко рибата наредете свежи подправки по избор.

Покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете шарана за около 40 минути. Махнете фолиото и допечете за 10-тина минути.

Сервирайте шарана с гарнитура по ваш избор.

Пълненият никулденски шаран с лук и фъстъци е готов.

Опитайте и от другите ни рецепти за шаран за Никулден.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: