Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с праз

Рибник с праз

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k2
Рибник с праз
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ще искате от жена си утре да ви наготви пак този рибник с праз - толкова е вкусен!"

Необходими продукти

  • праз - 4 стръка
  • олио - 50 мл
  • ориз - 1 ч.ч.
  • риба - 500 г скумрия
  • домати - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • целина - листа
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази сочна скумрия на фурна почистете рибата, измийте я добре, след което нарежете на парчета с дебелина около 2 см. Овкусете със сол и черен пипер.

Почистете и нарежете 3-4 стръка праз на дребно.

Задушете праза в загрято олио за няколко минути, като разбърквате периодично, докато омекне.

След това прибавете доматите (обелени и нарязани на кубчета) и гответе, докато течността им се изпари. Може да ползвате и домати от консерва.

Прибавете ориза, предварително измит, и запържете и него, докато стане прозрачен.

Следва да добавите червения пипер, подправките, както и сол на вкус. Добавете и 3 чаши гореща вода.

Прехвърлете вкусния рибник в тава и наредете отгоре рибата.

Сложете рибника с праз да се пече в загрята фурна за 40-50 минути до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: