Начин на приготвяне
Хлябът се накисва в млякото и се смесва с нарязаната риба, след което заедно с нея се смила. Добавя се яйцето и сместа се разбърква добре.
Лукът се реже на кубчета, морковът се настъргва на едро и зеленчуците се запържват за 5 минути на среден огън. Сиренето се намачква с вилица, магданозът се нарязва на ситно.
Каймата от пъстърва се смесва с изстиналите лук и морков, добавя се сиренето и магданозът, солта и кориандърът. Всичко се разбърква и се слага в намазана с мазнина и поръсена с галета тава.
Маслото се разтопява и с него се полива рибникът. Покрива се с фолио и се пече 20 минути на 180 градуса. След това се маха фолиото и рибникът се пече още 30 минути.