Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Руски рибник със сирене

Руски рибник със сирене

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руски рибник със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пъстърва - 1 кг филе
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - 250 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • хляб - 2 филии стар
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 50 г
  • магданоз - 1 връзка
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в млякото и се смесва с нарязаната риба, след което заедно с нея се смила. Добавя се яйцето и сместа се разбърква добре.

Лукът се реже на кубчета, морковът се настъргва на едро и зеленчуците се запържват за 5 минути на среден огън. Сиренето се намачква с вилица, магданозът се нарязва на ситно.

Каймата от пъстърва се смесва с изстиналите лук и морков, добавя се сиренето и магданозът, солта и кориандърът. Всичко се разбърква и се слага в намазана с мазнина и поръсена с галета тава.

Маслото се разтопява и с него се полива рибникът. Покрива се с фолио и се пече 20 минути на 180 градуса. След това се маха фолиото и рибникът се пече още 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: