Начин на приготвяне
Изцедете сока на половината лимон, а другата половина оставете да гарниране на задушената риба.
Залейте с лимоновия сок рибните филета, като може да настържете и малко от кората.
Напръскайте със зехтина - заделете и от него 1 лъжица за печене на рибата. Поръсете филетата със сол на вкус и копър.
Намажете ги с пресования чесън и оставете да се мариноват за 30-тина минути на хладно.
Загрейте тиган с незалепващо дъно и намажете с отделения зехтин.
Запечете рибата от двете страни за кратко, като трябва да започнете от страната на кожата.
Залейте рибката с кокосовото мляко и останалата марината. Намалете огъня и гответе 5 минути. Поднесете рибата топла, поръсена с накълцан кориандър.
Ципурата в разкошен кокосов сос е готова.