Начин на приготвяне
Каймата се омесва с подправките (чубрица, кимион, черен пипер, сол - ако е нужно), лука и се смесва със ориза.
Оформят се кюфтенца и се овалват в брашно, след което се пускат в тенджерата с вряща вода.
Кюфтенцата се варят до готовност. Обикновено са готови за около 20-30 минути. Трябва да се има предвид, че оризът в тях също има нужда от време, за да се свари.
В голяма купа се смесват киселото мляко, жълтъците и брашното и се разбиват до получаване на гладка хомогенна смес, която се слага на котлона и се вари при непрекъснато бъркане.
Когато от млечният сос започнат да излизат балончета, тя се добавя към тенджерата, в която врат кюфтенцата.
Кюфтетата с бял сос се разбърква добре.
Кюфтенцата в разкошен бял сос се овкусяват със сол, черен пипер и магданоз.