Начин на приготвяне
Запържете до омекване наситнените лук и моркови в загрятото олио.
Прибавете каймата и овкусете с подправките, пържете на умерен огън. Гответе докато видите, че каймата е променила цвета си.
Прибавете ориза и запържете за още 5 минути. Свалете от котлона и добавете към сместа ситно нарязан магданоз.
Махнете централната жила на листата и ги напълнете с плънката. Завийте сармички и ги наредете в подходящ съд.
Залейте с олио и добавете вода, варете на умерен огън за около 40 минути. След това прехвърлете сармичките в загрята на 180 градуса фурна и печете още 15 минути.
Прибавете заливката и запечете за кратко.
Зелевите сарми в разкошен бял сос са готови.
Източник: Iliana Ikonomova от Кулинарна мрежа