Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми в разкошен бял сос

Зелеви сарми в разкошен бял сос

Зелеви сарми в разкошен бял сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"От малки знаем, че зелевите сарми се поднасят задължително с разкошен бял сос"

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама смес
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 150 грама
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • за заливката
  • яйца - 2 - 3
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до омекване наситнените лук и моркови в загрятото олио.

Прибавете каймата и овкусете с подправките, пържете на умерен огън. Гответе докато видите, че каймата е променила цвета си.

Прибавете ориза и запържете за още 5 минути. Свалете от котлона и добавете към сместа ситно нарязан магданоз.

Махнете централната жила на листата и ги напълнете с плънката. Завийте сармички и ги наредете в подходящ съд.

Залейте с олио и добавете вода, варете на умерен огън за около 40 минути. След това прехвърлете сармичките в загрята на 180 градуса фурна и печете още 15 минути.

Прибавете заливката и запечете за кратко.

Зелевите сарми в разкошен бял сос са готови.

Източник: Iliana Ikonomova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: